úterý 13. března 2012

Oficiální prohlášení: My little pony

Howdy hey, everypony! xD

Včera jsem měla takový menší záchvěv nudy a potřeby komunikovat s okolím. Proto jsem se rozhodla zjistit, jak je to vlastně s těmi poníky a proč je každý miluje.
Zkusila jsem to na fejsbůku. Tam jsem se od Filipa dozvěděla, že za to můžou klobásy. To by šlo, ale ne zas tak moc xD

Tak jsem se rozhodla, že to prostě vyzkouším sama. Našla jsem si pěkně online epizody a hurá do toho.

Ano, v tu chvíli se to nejspíše stalo. Nevědomky jsem shlédla dvě úvodní episody - byly totiž na pokračování - a pak jsem to vypnula.
Přišla přemýšlecí část - je to špatné? Je to dobré? Objevila jsi to, co dělá tento fenomén fenoménem?

Došla jsem k názoru, že tento seriál, ač primárně určen pro holčičky tak do deseti let, má potenciál zaujmout i staršího diváka jakéhokoliv pohlaví. Proč? Prostě proto, že to není jen mozek-vymývající, dvacetiminutová přehlídka všech barev duhy. Prostě není (pokud nebereme v úvahu Rainbow Dash) . Je tam něco, co vás vrátí zpět do dětství, je tam ale i něco, co vidíte jen teď, protože jste starší (žádné prasárny, vy čuňata xD). Jednoduše řečeno, nechybí tomu ono pověstné TO, které dokáže udělat obyčejný seriál Seriálem.

Nebudu se tady rozepisovat o tom, co by vám mohla říct každá druhá stránka na internetu - pokud to chcete vědět, navštivte tetku Wíí, kde v anglické lokalizaci najdete celý odstavec důvodů toho, proč má MLP takový úspěch.

No, tak jsem tedy shlédla úvodní episody. Šla jsem si pěkně hrát sims, ale neustále jsem nad tím musela uvažovat. Jak skončila má noc? Do pěti do rána jsem se dívala na další díly a zjistila jsem, že dalším důvodem toho, proč je mezi lidmi tenhle počin oblíbený je fakt, že snad každý si najde "svého" poníka, který je mu tak strašně podobný xD A pak můžete sledovat, jak si váš poník poradí ve svízelných situacích..

Můžete si o tom myslet co chcete, ale já si třeba z každého dílu vezmu nějaké ponaučení. Dopisy, které Twilight posílá princezně Celestii, jsou k tomu jako stvořené! Samozřejmě, je to seriál pro malé děti, takže nemůžete čekat něco převratného, ale je v tom pravda, to nikdo nepopře.

Proto buďte otevření novým možnostem a nezavrhněte něco jen podle obalu - občas je lepší, podívat se i dovnitř, neb jak všichni víme, zdání často klame.

PS.: Fandomem ve všech jeho podobách se zabývat nechci - zkuste 4chan, tam je všechno xD (I google občas najde věci, které nechcete vidět - díky lesnímu duchu, že mě už nic nerozhodí xD)

Tak děkuji za chvíli vašeho času a zase někdy péé
Chiru Granz-Curtissová, Luke Fon Fabre, Píítr Páárkr a cokoliv s příjmením Bíblbrox :-*

3 komentáře:

  1. Ach, díky. Aspoň mám jistotu, že se na to nikdy nesmím podívat. Co kdyby přece, náhodou mě to zaujalo. To by byl průser. V__V
    Ale gratuluji k nové závislosti. :>

    OdpovědětVymazat
  2. Já myslím, že fakt zaujalo xD Podle mě to musí zaujmout každého, tam na tom prostě něco je, co ti nedá spát xD A píseň Pinkie Pie o překonávání strachu vše dokonává T_T Už ji mám v hlavě tři dny a nemůžu se toho zbavit :( Zpívám si ji pořád dokola a dokola a dokola a dokola a už mi z toho totálně hrabe xD

    Jai zlá, závislosti jsou špatné, protože pohlcují potřebný čas :( xD

    OdpovědětVymazat
  3. Je to něco jako Medvídek Pú?
    .. Možná tam mají vsugerované nějaké hypno-tóny. To měli i ve špionkách, v jednom dílu. xD (Totally spieees, mí dětství. xD)

    *právě si zapnula Pokémony* No.. Jo. Já vím.

    OdpovědětVymazat