čtvrtek 8. července 2010

Nač čekat! Kuroshitsuji: Dojmy a pojmy xD

Nečekané, co? Že bych to zvládla tak rychle;) No, ale i já překvapuji (a dokonce i sama sebe:)) a proto jdu na to!

Na úvod:
Prvně bych chtěla říct, že hodlám vyprávět o anime, které vzniklo z manga předlohy;) To jsem (zatím) nečetla, takže nvm, jak to bylo tam. Asi to bylo trochu jinak, nvm. Ale anime rozhodně stojí za to;)

Vo co go?
Nacházíme se v Evropě, konkrétně v Anglii, za doby vlády královny Victorie. Na scénu se dostávají malý Ciel Phantomhive, bohatý anglický šlechtic a věrný poskok královnin a jeho "ďábelský" (vlastně ani nevím, proč to dávám do uvozovek, možná proto, že to zní tak blbě xD) sluha Sebastian Michaelis (bože, i to jeho jméno zní tak úchylně xD, viděla bych to na nějaké péčko xD). Sebbík ale není ledajaký sluha, on je přímo sluha pekelný! A jakožto démonovi, mu není Ciel zavázán ničím menším, než vlastní duší. Za to však Ciel v Sebbym získává mocnou zbraň a může tak chránit královniny zájmy a vypátrat, jak to vlastně bylo se smrtí jeho rodičů. Cesta k poznání je však trnitá a mnoho lidí stejně konce nedojde..

A dál?
Co nám vlastně tohleto anime nabízí? Dobrá otázka. Spoustu krásných mužů, občas nějaký ten vtípek a pak už vlastně nevím xD Vlastně nedokážu říct, proč jsem si ke sledování vybrala zrovna tohle. Možná za to může animace, která se mi fakt líbí nebo snad děj, který je sice podobný spoustě jiných, ale přesto má v sobě něco jiného. Za zmínku určitě stojí několik postav, kromě již výše zmíněných Sebbyho a Ciela, to jsou určitě Cielova teta Madam Red a její pohnutý životní příběh, shinigami Grell Suttclif (kterého všichni milujeme! xD) a jeho nůžky a nakonec Undertaker což je hrobník (ano vybírám fakt zajímavé postavy xD), ale nesmírně vtipný hrobník;)

Nakonec?
Dost už bylo mých keců, proto se poslední odstavec budu snažit co nejvíce zkrátit (a proto má jen první věta 14 slov a ze stejného důvodu píšu bezmyšlenkovité závorky xD). Nikomu nic nenutím, je na vás, jestli to zkusíte, z mého popisu jste se stejně nic nedozvěděli, takže když budete uvažovat, ale nebudete si jistí, okoukněte internet, jistě najdete i lepší popisy bez osobních myšlenek autora xD Na závěr bych chtěla říct, že opening tohoto seriálu je od kapely SID, kterou mám moc ráda, takže mě to potěšilo:) Písnička je to pěkná, takže když už nic, tak aspoň ten opening si poslechněte xD (řekla bych vám, jak se jmenuje, ale nějak si to nepamatuju a nechce se mi to hledat xD)

Bye zase někdy
Chiru G♥

2 komentáře: